Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron a anunțat sfârșitul ”perioadei abundenței”

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaPreședintele Franței Emmanuel Macron
Președintele Franței Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Macron a declarat că ”perioada de belșug” s-a încheiat și a îndemnat la pregătiri pentru consecințele crizei.
CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat încheierea „perioadei abundenței” și a îndemnat la pregătiri pentru consecințele economice ale crizei, inclusiv cele ucrainene și climatice, și penuria de produse.
„Trăim o perioadă de mari zguduiri... De fapt, ceea prin ce trecem acum poate fi considerat sfârșitul perioade abundenței... Vom fi nevoiți să ne confruntăm cu consecințe economice. Este vorba de produse și tehnologii care păreau să fie mereu la dispoziția noastră”, a spus Macron la deschiderea primei ședințe a Consiliului de Miniștri al Franței de după vacanța de vară, care a fost transmis de postul BFMTV.
Potrivit acestuia, francezii se vor confrunta din nou cu deficitul unor sau altor produse și materiale tehnologice după conflictul din Ucraina și criza climatică provocată de secetă și incendii.
Vorbind despre situația din jurul Ucrainei, liderul francez a declarat că „libertatea are un prețul, care poate să reclame sacrificii”.
După începerea operațiunii speciale în Ucraina, Occidentul a intensificat presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la energie electrică, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au lovit grav întreaga economie mondială. În opinia lui, scopul principal al Occidentului este de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Stație de comprimare a gazelor  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Economie
Prețul gazului în Europa a depășit 2.800 de dolari per mia de metri cubi
Fluxul de știri
0