Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: Ucraina expune Europa unui pericol nuclear prin ţintirea centralei Zaporojie

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
În timpul unui dialog cu omologul său francez, șeful diplomației ruse a spus că Kievul continuă să bombardeze centrala Zaporojie, supunând întreaga populație europeană pericolului unui dezastru nuclear.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Catherine Colonna, a vorbit la telefon, în această dimineață, cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Discuția s-a axat pe subiectul trimiterii unei misiuni a experților AIEA la centrala nucleară din Zaporojie.
Potrivit ministrului rus, Kievul „continuă să bombardeze cea mai mare centrală nucleară din Europa și teritoriul adiacent, expunând întreaga populație europeană la pericolul unui dezastru nuclear, cu complicitatea evidentă a sponsorilor săi străini”.
Colonna şi-a exprimat poziţia în favoarea „desfășurării rapide a unei misiuni a experților de la AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică)”, potrivit unei declaraţii publicate de ministerul francez, citată de Sputnik France.
Având în vedere că atacurile constante ale forțelor ucrainene ar putea declanșa un dezastru major la centrala electrică, Vladimir Putin i-a confirmat, pe 19 august, omologului său francez dorința părţii ruse de a asista inspectorii IEA, care au în plan o vizită în septembrie.
Vladimir Putin l-a asigurat pe Emmanuel Macron că este gata să-și revizuiască cerințele pentru ca echipa AIEA să ajungă la centrala Zaporojie pe teritoriul rus. Președintele francez a cerut ca misiunea să ajungă acolo prin Ucraina.
Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Editoriale
Miniștrii apărării din țările SCO determină în Uzbekistan viitorul ordinii mondiale
Fluxul de știri
0