Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Foaia de parcurs a acțiunilor prioritare în domeniul afacerilor interne, aprobată

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Politicile de dezvoltare și acțiunile pe termen scurt, mediu și lung ale Ministerului Afacerilor Interne au fost discutate în cadrul Colegiului MAI.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Foaia de parcurs privind implementarea acțiunilor prioritare în domeniul afacerilor interne a fost aprobată în unanimitate în cadrul Colegiului Ministerului Afacerilor Interne.
Foaia de parcurs conține acțiuni și politici de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, care trebuie să fie implementate urmare a acordării statutului de țară candidată la aderarea în Uniunea Europeană.
Printre acțiunile pe termen scurt, MAI își propune crearea punctului național focal responsabil pe domeniul armelor și munițiilor, elaborarea sistemului de avertizare de urgență, operaționalizarea laboratorului de ADN, dar și digitalizarea procesului de documentare al contravențiilor.
La fel, MAI se va concentra pe crearea mecanismului de raportare a materialelor care conțin abuz sexual asupra copiilor în mediul online, lansarea Centrului de Justiție Familiar și a noilor protocoale de asistență a victimelor crimelor violente, creșterea mobilității inspectorilor locali, intervenții calibrate la evenimente publice, fortificarea investigațiilor în spațiul online, ș.a.
Domeniile de prioritate sunt lupta împotriva crimei organizate, sporirea siguranței populației la domiciliu, în comunitate și în spații publice, managementul integrat al frontierei și migrației, prevenirea situațiilor de urgență, dezvoltarea procesului educațional, digitalizarea serviciilor și automatizarea proceselor informaționale, precum și combaterea corupției și promovarea integrității în sistem.
Alte subiecte de discuții au inclus contextul regional și național în condițiile generate de diferite tipuri de crize, activitatea curentă a subdiviziunilor MAI, strategia de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030 și prioritățile MAI în contextul obținerii statutului de candidat la aderare la UE.
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Politică
Confirmat: Sistemele informaționale de importanță statală, supuse atacurilor cibernetice
Fluxul de știri
0