Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confirmat: Sistemele informaționale de importanță statală, supuse atacurilor cibernetice

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaRansomware attacks global IT systems
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a confirmat atacurile cibernetice asupra sistemelor informaționale de importanță statală.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Mai multe atacuri cibernetice asupra sistemelor informaționale a unor instituții ale statului au fost contracarate.
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a anunțat astăzi că au existat mai multe tentative de atacuri în ultimele 72 de ore.
Potrivit instituției, ținta atacurilor au fost circa 80 de sisteme informaționale, platforme și portaluri publice, impactul asupra funcționării acestora fiind unul limitat.
„Intensitatea acestora s-a modificat, crescând continuu pe parcursul zilei și putere redusă pe parcursul nopții. Toate tentativele de compromitere a sistemelor au fost raportate instituțiilor de aplicare a legii”, indică STISC.
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică mai informează că scopul acestor tentative de atac cibernetic a fost de a de a cauza indisponibilitatea resurselor informaționale ale statului prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, având obiectivul de a suprasolicita resursele de procesare ale sistemelor informaționale.
Conform analizei preliminare, atacurile au un caracter distribuit și sunt efectuate din afara Republicii Moldova, de pe adrese IP localizate în diferite țări, de pe echipamente și rețele compromise - situație tipică pentru astfel de incidente cibernetice.
Заседание парламента Молдовы 19 мая 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Politică
Deputații revin de urgență din vacanță: Sesiune extraordinară la Parlament
Fluxul de știri
0