Ambasada Rusiei: SUA se teme de dezvăluirea datelor despre activitatea „Azov”

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Kent Wang / Clădirea Ambasadei Ruse la Washington
Clădirea Ambasadei Ruse la  Washington - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Diplomații ruși sunt siguri că SUA sunt îngrijorate de posibila dezvăluire a faptelor cu privire la acțiunile criminale ale membrilor regimentului ”Azov”*.
CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. SUA sunt îngrijorate de posibila dezvăluire a faptelor care mărturisesc despre acțiunile inumane ale regimentului naționalist ucrainean ”Azov”* înaintea de începerea procesului împotriva criminalilor de război, a declarat ambasada Rusiei în SUA.
”Am atras atenția asupra unor noi acuzații neîntemeiate împotriva țării noastre legate de desfășurarea unui tribunal asupra criminalilor de război ucraineni. Procesul care urmează să aibă loc are menirea să facă dreptate în privința criminalilor de război, printre care sunt și naziștii din regimentul ”Azov”*. Washingtonul este vădit îngrijorat de dezvăluirea unor fapte care să mărturisească despre actele inumane ale membrilor acestei organizații teroriste”, a subliniat misiunea diplomatică.
Instituția și-a exprimat de asemenea încrederea că tribunalul de la Mariupol „este în măsură să scoată la iveală adevărata esență a regimului de la Kiev”.
În afară de aceasta, Ambasada a amintit că Rusia respectă în deplină măsură Convențiile de la Geneva și le garantează condiții adecvate de detenție prizonierilor din trupele ucrainene.
Sistem American de rachete  cu lansare multiplă HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Rusia
Șoigu a explicat care sunt scopurile SUA în Ucraina
Liderul RPD, Denis Pushilin, a comunicat anterior că republica nu intenționează să tărăgăneze desfășurarea tribunalului internațional asupra criminalilor de război. El a menționat că Ministerul Afacerilor Externe din RPD activează în vederea atragerii unor reprezentanți ai comunității internaționale pentru participarea la tribunal.
* Organizație teroristă interzisă pe teritoriul Rusiei.
Fluxul de știri
0