Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu a explicat care sunt scopurile SUA în Ucraina

© Photo : Department of Defense/ LCpl Aaron S. PattersonSistem American de rachete cu lansare multiplă HIMARS
Sistem American de rachete  cu lansare multiplă HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoigu a declarat că SUA încearcă să obțină în Ucraina epuizarea strategică a Rusiei.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Conflictul din Ucraina a devenit pentru SUA și aliații lor un nou pretext de declanșare a războiului economic și informațional împotriva Rusiei, în scopul epuizării strategice a țării, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la ședința miniștrilor Apărării din țările Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO).

”Astăzi împotriva Rusiei a fost declanșat un război dur al sancțiunilor și informațiilor. Și conflictul din Ucraina a devenit doar un nou pretext pentru aceasta. Scopul declarat al SUA și complicilor lor este epuizarea strategică a Rusiei, pentru eliminarea concurența și avertizarea altor state care promovează o politică externă independentă”, a spus Shoigu.

El a menționat totodată că Rusia depune ”eforturi considerabile pentru constituirea bazelor legale ale stabilității în Europa în noile condiții”.
„Însă Occidentul în frunte cu Washingtonul a refuzat să țină cont de îngrijorările noastre cu privire la garanțiile reciproce de securitate, în primul rând - privind statutul de neutralitate al Ucrainei”, a declarat ministrul rus al Apărării.
Potrivit acestuia, au fost ignorate chestiunile principiale pentru partea rusă - privind neextinderea NATO spre est, nedesfășurarea armelor de atac și renunțarea la activități militare în apropierea granițelor rusești.
„În calitate de instrument al războiului hibrid împotriva Rusiei a fost aleasă Ucraina”, a constatat Şoigu.
Fluxul de știri
0