Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reorganizarea „Poștei Moldovei”: Zeci de persoane rămân fără loc de muncă

© Sputnik / Osmatesco Почта Молдовы
 Почта Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Abonare
Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” urmează a fi reorganizată. Ce presupune reforma.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Reforma Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” implică și optimizarea numărului de angajați. Despre aceasta a anunțat administratorul interimar al întreprinderii, Roman Cojuhari, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, numărul personalului optimizat va constitui până la 3% din cei cinci mii de angajați ai „Poșta Moldovei”.
„La moment, Poșta Moldovei are 24 de sucursale, asta înseamnă 24 de directori, administratori, contabili șefi, care doar încarcă costurile administrative ale acestei întreprinderi și nu contribuie direct la creșterea calității serviciilor prestate”, a declarat Roman Cojuhari.
După reorganizarea întreprinderii, în țară ar urma să activeze 11 sucursale teritoriale, ceea ce, potrivit analizei efectuate de administrația Poșta Moldovei, este mai mult decât suficient pentru asigurarea procesului administrativ.
Activitatea celor 1 200 de oficii poștale nu va fi afectată în urma reformei. Roman Cojuhari spune că resursele economisite în urma reorganizării vor permite modernizarea acestora.
Roman Cojuhari a mai menționat că Poșta Moldovei este o întreprindere la autogestiune, una comercială care are la bază două obligații fundamentale;
să asigure servicii sigure pentru clienții săi
să genereze profituri fondatorului său - statul Republica Moldova
Potrivit administratorului interimar, banii trebuie investiți în modernizarea oficiilor poștale, a sucursalelor, majorarea salariilor operatorilor poștali, dar mai ales pentru poștași, care sunt peste patru mii în toată țara.
Poșta Moldovei are peste 1 200 de subdiviziuni. Este unicul operator poștal cu acoperire națională.
 Почта Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Societate
Poșta Moldovei va fi reorganizată și modernizată - detalii
Fluxul de știri
0