Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poșta Moldovei va fi reorganizată și modernizată - detalii

© Sputnik / Osmatesco Почта Молдовы
 Почта Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Agenția Proprietății Publice anunță etapa de reorganizare și modernizare a Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Întreprinderea de stat Poșta Moldovei va fi reorganizată în societate pe acțiuni, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.
Agenția Servicii Publice anunță că se va schimba nu doar denumirea și forma de organizare, dar va fi lărgit și spectrul de servicii prestate.
APP mai informează că din noiembrie 2019 întreprinderile de stat existente urmau să fie reorganizate până la acea dată. Decizia s-a luat din cauza că întreprinderile de stat au pârghii limitate din cauza cadrului legal rigid, spre deosebire de societățile pe acțiuni.
„De exemplu, ÎS Poșta Moldovei are un plan de modernizare și digitalizare convenit cu Banca Europeană de Investiții. La fel, Poșta Moldovei intenționează să presteze servicii financiare din domeniul nebancar, în ambele cazuri forma de organizare întreprindere de stat nu permite acest lucru”, este precizat într-un comunicat al Agenției Proprietăți Publice.
APP mai spune că întreprinderea de stat Poșta Moldovei pierde teren nu doar în ceea ce privește serviciile de trimiteri și curierat, dar și din beneficiarii plăților sociale, la moment deservind aproximativ jumătate din numărul total de beneficiari. Veniturile pentru 2021 sunt mai mici decât cheltuielile operaționale.
În context, modernizarea instituției prevede automatizarea liniei de sortare a coletelor, modernizarea parcului auto cu dezvoltarea curieratului rapid, digitalizarea a cât mai multor servicii prestate, inclusiv punerea în practică a oficiilor poștale mobile. Digitalizarea și automatizarea proceselor va genera o reducere substanțială a costurilor operaționale, optimizările vor cuprinde toate elementele rețelei logistice, atât la nivel central, cât şi regional.
Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Moldova și Rusia
Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu ambasadorul rus
Fluxul de știri
0