Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Companiile germane dezvăluie costurile ieşirii din Rusia

© AFP 2024 / INA FASSBENDERSigla furnizorului de energie Uniper
Sigla furnizorului de energie Uniper - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Abonare
Corporațiile germane au renunţat în mod colectiv la 10 miliarde de euro (puțin peste 10 miliarde de dolari) ca urmare a retragerii lor de pe piața rusească, în contextul sancțiunilor occidentale, a informat luni ziarul Handelsblatt.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik, Doina Crainic. Activele legate de Rusia sau Belarus, inclusiv facturile de creanță și titluri de valori mobiliare, au fost anulate din bilanțuri ca fiind incapabile să genereze venituri viitoare, a menționat raportul, prezentat luni de ziarul Handelsblatt.
Ziarul a citat cazul gigantului energetic german Uniper, care a raportat pierderi de peste 12 miliarde de euro în prima jumătate a anului, în principal din cauza scăderii livrărilor de gaz din Rusia prin conducta Nord Stream 1, ceea ce a obligat compania să cumpere gaz la prețuri mai mari din altă parte.
În pierderi s-au inclus 2,7 miliarde de euro ca daune legate de blocarea conductei de gaz Nord Stream 2, pe care Uniper a susținut-o financiar.
Pierderile Uniper se încadrează printre cele mai mari pierderi din istoria corporativă a Germaniei, în contextul crizei energetice fără precedent din Europa, potrivit RT.
Linii electrice de înaltă tensiune  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Economie
Beneficiile UE: energia ieftină din România pleacă la export
Fluxul de știri
0