Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Bulgaria recunoaște că are nevoie de gazul rusesc

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaРаботник "Газпрома" на газохранилище
Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un oficial bulgar a recunoscut că, în realitate, discuţiile țării sale cu Gazprom privind reluarea livrării gazelor sunt inevitabile
BRUXELLES, 23 aug – Sputnik. Ministrul interimar al Energiei, Rossen Hristov, a anunțat că Bulgaria va trebui să discute cu firma rusă Gazprom în legătură cu reluarea livrărilor de gaze naturale, care au fost oprite în aprilie. Guvernul a promis să asigure un nivel adecvat al aprovizionării pentru această iarnă, iar acum Bulgaria recunoaște că acest lucru se poate doar cu gaz rusesc.
Oficialul bulgar nu a precizat când vor avea loc discuţiile cu partea rusă, deşi a declarat că Sofia va negocia săptămâna aceasta cu Azerbaidjanul majorarea livrărilor de gaze azere şi va discuta despre aprovizionare cu traderi de gaze din Turcia.
"Ţinând cont de solicitările din partea companiilor şi a sindicatelor, în realitate discuţiile cu Gazprom privind reluarea livrărilor sunt inevitabile", a afirmat Hristov.
Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria erau din Rusia. Anual, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze.
Linii electrice de înaltă tensiune  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Economie
Beneficiile UE: energia ieftină din România pleacă la export
Fluxul de știri
0