Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Borrell - despre misiunea de antrenament a UE pentru instruirea trupelor ucrainene

© Пресс-служба представительства ЕС в РФ / Accesați arhiva multimediaȘeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell
Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Abonare
Misiunea de antrenament a UE pentru pregătirea Forțelor Armate ale Ucrainei va fi amplasată într-una dintre țările vecine cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Misiunea de pregătire a UE pentru pregătirea Forțelor Armate ale Ucrainei va fi localizată într-una dintre țările vecine cu Ucraina, a spus șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell.
„Nu va fi în Ucraina, ci pe teritoriul unei țări vecine”, a spus el într-o conferință de presă care urmează unei conferințe internaționale în orașul spaniol Santander. Discursul lui Borrell a fost difuzat de Serviciul European de Acțiune Externă pe Twitter.
Borrell a amintit că unele țări europene antrenează deja Forțele Armate ale Ucrainei, în special, pentru operarea echipamentelor furnizate forțelor armate ucrainene.
"Soldații ucraineni sunt deja antrenați în Polonia, Republica Cehă, Marea Britanie și Franța. Furnizăm arme destul de sofisticate, este nevoie de pregătire pentru a le opera", a explicat Borrell.
Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, a declarat pe 21 februarie a acestui an că UE va desfășura o misiune de instruire militară consultativă în Ucraina, urmând să fie precizați parametrii și timpul de desfășurare. Decizia corespunzătoare a fost luată de șefii ministerelor apărării din țările UE, la o întâlnire din ianuarie.
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Internațional
Militarii britanici pregătiți de un posibil război cu Rusia
Fluxul de știri
0