Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Militarii britanici pregătiți de un posibil război cu Rusia

CC BY 2.0 / U.S. Army photo by Sgt. 1st Class Caleb Barrieau / Brigada de Operații Speciale a Armatei UK
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
Militarii britanici au fost îndemnați să-i pregătească pe cei dragi pentru un posibil război cu Rusia.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Adjutantul Carney a îndemnat armata britanică să se pregătească pentru un posibil război cu Rusia.
Militarii britanici ar trebui să-și avertizeze familiile că ei ar putea fi trimiși la război cu Rusia, a declarat adjutantul Paul Carney în revista oficială a armatei britanice Soldier.
“Vă cer acum să purtați discuții despre o potențială relocare”, a declarat înaltul ofițer britanic.
El a mai cerut ca militarii britanici să găsească numerele rețelelor de asistență și ale persoanelor care le pot ajuta familiile rămase acasă, cum ar fi ofițerul unității de asistență socială și preotul.
Premierul britanic Boris Johnson, răspunzând anterior unei întrebări despre posibilitatea pregătirii pentru un „război” cu Rusia, a spus că nu crede că „se va ajunge la asta”. Johnson susține că țările NATO ajută Ucraina doar pentru ca aceasta să se poată apăra.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că furnizarea către Ucraina a armelor din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Rusia
Moscova a avertizat NATO cu privire la consecințele ignorării „liniilor roșii”
Fluxul de știri
0