Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasador ucrainean: „Ar trebui să ucidem cât mai mulți ruși”

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПетр Врублевский
Петр Врублевский - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ucraina face tot posibilul să „omoare cât mai mulți ruși”, a declarat luni presei locale ambasadorul țării în Kazahstan, Piotr Vrublevski.
BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik, Doina Crainic. Vorbind cu un blogger local, Piotr Vrublevski a fost rugat să comenteze cu privire la conflictul în desfășurare în Ucraina. „Ce pot spune… Încercăm să ucidem cât mai mulți [ruși]. Cu cât omorâm acum mai mulți ruși, cu atât mai puţini vor avea [de ucis] copiii noștri. Aceasta e situaţia”, a spus Vrublevski.
Observațiile trimisului ucrainean au stârnit indignare în Rusia, purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, acuzând Kievul de politici „teroriste”.
„Doar un ambasador al unui regim terorist poate spune astfel de lucruri. Naziștii de la Kiev ucid oameni de opt ani în tăcere și învinovățesc Moscova de toate lucrurile, dar acum vorbesc deschis despre planurile lor de epurare etnică”, a scris Zaharova pe Telegram.
La începutul acestei luni, fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski că îl copiază pe Adolf Hitler propunând pedeapdirea colectivă a tuturor rușilor. Medvedev se referea la o declarație anterioară a lui Zelenski în care acesta a sugerat expulzarea tuturor rușilor – indiferent de preferinţele politice sau de circumstanțele lor – din țările occidentale.
„Adolf Hitler a încercat să implementeze astfel de idei vizând un întreg popor. Mai aveţi întrebări cu privire la caracterul autorităților ucrainene?”, a comentat oficialul rus.
Леонид Слуцкий - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Rusia
Acum este greu de vorbit de negocieri între Rusia și Ucraina - Sluțki
RIA Novosti anunță că după aceste declarații scandaloase, Ministerul Afacerilor Externe al Kazahstanului i-a exprimat protestul ambasadorului ucrainean Piotr Vrublevski.
Fluxul de știri
0