Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Forumul ”Armia-2022”: ce tehnică vor primi Forțele Armate ale Rusiei

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaОткрытие форума "Армия-2022" и армейских международных игр
Открытие форума Армия-2022 и армейских международных игр - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Abonare
Forumul Internațional militar-tehnic ”Armia-2022” a atras atenția a zeci de mii de specialiști și participanți din 72 de țări și a confirmat statutul de lider al Rusiei în domeniul tehnologiilor avansate de apărare.
Forumul Internațional militar-tehnic ”Armia-2022” a atras atenția a zeci de mii de specialiști și participanți din 72 de țări, a confirmat statutul de lider al Rusiei în domeniul tehnologiilor avansate de apărare, a determinat orientări științifice și de producție pentru parteneri și a accelerat reînarmarea armatei și flotei ruse.
În zilele desfășurării forumului, 15-21 august, au fost semnate 36 de contracte de stat cu 24 de întreprinderi din industria de apărare a Federației Ruse, în valoare de peste 525 de miliarde de ruble (echivalentul a 8,75 miliarde de dolari), adică planurile inițiale pentru 36 de contracte de stat au fost depășite cu câteva miliarde de ruble. Forțele Armate ale Rusiei vor primi într-o perspectivă medie peste 3700 de exemplare noi de tehnică.
Ținând cont de utilizarea în luptă a tehnicii în timpul operațiunii militare speciale în Ucraina, capacitățile industriei ruse și situația politico-militar actuală din lume, Ministerul rus al Apărării a ajustat comanda de stat pentru apărare. O atenție sporită este acordată achiziționării celei mai moderne și eficiente tehnici militare.
Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi loturi ale celor mai noi rachete balistice intercontinentale RS-28 ”Sarmat”, sisteme de rachete antiaeriene S-500 ”Promethei”, rachete hipersonice ”Zirkon” și ”Kinjal”, sateliți de spionaj ”Lotos-M”, bombardiere Su-34 , elicoptere de atac Ka-52M și Mi-28NM, tancuri T-90M ”Prorîv”, T-80BV și T-72B3, transportoare blindate BTR-82A, rachete ”Iskander-M”, rachete antinavă ”Oniks”, rachete ghidate aer-sol, bombe ghidate UAB-20, aparate de zbor fără pilot ”Inohodeț”, ”Orlan-10”, ”Orlan-30”, ”Eleron-3”, precum și trei submarine diesel-electrice ale proiectului 06363 Lista nu este completă, dar prioritățile sunt evidente.
Rusia intenționează să consolideze și să îmbunătățească sistemul eșalonat de apărare (securitate națională) în toate sferele de utilizare în luptă - de la orbita Pământului până la adâncurile oceanului. Totodată, superioritatea tehnologică a Forțelor Armate ale Federației Ruse este o opțiune de bază care îi garantează agresorului răzbunare inevitabilă, ceea ce le va permițând cetățenilor ruși să privească cu încredere în viitor.
După 24 februarie, țările Occidentului s-au convins definitiv (prin furnizările de armamente și informații către regimul de la Kiev) că cei doi aliați principali ai Rusiei sunt Armata și Flota, iar acordurile cu partenerii occidentali nu valorează nici măcar cât hârtia pe care sunt scrise. SUA și sateliții săi sunt capabili să interpreteze orice document internațional în favoarea lor, să-l corecteze cu propriile „reguli” sau pur și simplu să anuleze (să se retragă din tratat).

Un interes aparte

Nu este prea ușor să te orientezi în „oceanul” tehnologiilor avansate de apărare – platformele expoziționale ale forumului ”Armata-2022” din 30 de subiecte ale Federației Ruse au cuprins peste 28 de mii de exemplare de armamente și tehnică, au atras atenția a peste 1,9 milioane de vizitatori, inclusiv delegații din 85 de țări străine. Mostrele și concepțiile sunt de ajutor pentru complexul militar-industrial al oricărei țări - proiectul arctic al submarinului strategic cu rachete (SSBN) "Arktur", BMP-3 robotizat.
Directorul general al ”Rosoboronexport”, Alexander Miheev, a menționat că un mare interes din partea specialiștilor și publicului au suscitat prezentările avionului de vânătoare de a cincea generație Su-57 și tancului T-14 ”Armata”. Directorul general al Corporației unificate de construcție a avioanelor, Iuri Sliusari, a vorbit despre dezvoltarea versiuni de navă a Su-57 - pentru portavioanele rusești din viitorul nu prea îndepărtat. Fără ca măcar să amintească de rachetele hipersonice de serie „Zirkon” și „Kinjal”, racheta-purtătoare grea „Angara” A5V, Rusia a avut cu ce să surprindă specialiști și oaspeți.
Forumul ”Armia” promovează în mod tradițional exportul producției rusești de înaltă tehnologie, militare și cu dublă utilizare, demonstrează eficiența sporită a politicii de stat privind reechiparea armatei și flotei cu arme moderne, tehnică militară și specială. În cadrul cooperării tehnico-militare, ”Rosoboronexport” a semnat operativ două contracte în valoare de peste 390 de milioane de dolari. De regulă, expozițiile de armamente sunt „turnate” în contracte cu clienți străini peste săptămâni și luni.
Va urma.
Camion militar fără pilot al companiei ruse Ural, la forumul Armia-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Rusia
Conducerea Ministerului rus al Apărării a vizitat expoziția aviatică la ”Armia-2022”
Fluxul de știri
0