Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

ANRE - responsabil pentru că Moldovagaz nu poate achita avansul către Gazprom

"Moldova Gaz își construiește sediu luxos dar nu are bani de a achita gazul în avans?!"
Abonare
Viorel Gîrbu: "Regulatorul este prima instituție care poartă răspunderea pentru că Moldovagaz nu are de unde să achite în avans pentru gaze. Desigur și reprezentantul Președintelui, a Guvernului, care au salarii mari. Banii se cheltuie de multe ori ineficient".
Analistul economic Viorel Gîrbu, într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, s-a arătat convins că ANRE este instituția care se face responsabilă de situația creată în jurul companiei S.A. Moldovagaz, care a anunțat astăzi că nu are bani suficienți de a plăti avansul de 50% pentru gaze naturale consumate în luna august.
"Faptul că Moldovagaz nu are bani suficienți este vina regulatorului care nu a ajustat prețul la gaze corespunzător. Ei nu au dreptul să impună prețul, ci să urmărească dacă este stabilit corect. Respectiv, Moldovagaz nu își poate acoperi cheltuielile. Ar fi logic ca în următoarea perioadă prețurile să fie ridicat, ajustat conform solicitării celor de la Moldova Gaz".
Analistul a menționat și faptul că de multe ori că Moldovagaz cheltuie banii ineficient.
"Moldovagaz își construiește sediu luxos, dar nu are bani de a achita gazul în avans?! De multe ori compania cheltuie banii ineficient. Membrii consiliului de administrare au salarii mari. Reprezentantul Președintelui, Guvernului și alții. După care se ajunge în situația că nu sunt bani", susține Viorel Gîrbu.
Stație de comprimare a gazelor  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Economie
Prețul gazului în Europa a depășit 2.800 de dolari per mia de metri cubi
Fluxul de știri
0