Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guterres a anunțat acțiuni în direcția eliminării barierelor în calea exporturilor rusești

Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guterres: ONU lucrează cu SUA și UE pentru a elimina barierele din calea exportului de produse din Rusia
ONU lucrează cu SUA și UE pentru a elimina obstacolele din domeniile asigurărilor, finanțelor și transporturilor care împiedică exportul de alimente și îngrășăminte rusești, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, vorbind la Centrul Comun de Coordonare.
"Sancțiunile (împotriva Federației Ruse - n.red.) nu afectează alimentele și îngrășămintele. Dar, desigur, companiile private sunt supuse unui efect de descurajare, există o serie de obstacole și dificultăți care trebuie depășite. Ele se referă la transport, asigurări și finanțe", a spus Guterres.
"Pot spune că lucrăm cu sârguință în cooperare cu SUA și UE, astfel încât să putem înlătura aceste obstacole și acest lucru va permite implementarea a ceea ce este extrem de important pentru oameni, în special în țările în curs de dezvoltare".
Pe 22 iulie, la Istanbul, au fost semnate acorduri multilaterale privind ridicarea restricțiilor privind furnizarea de produse rusești pentru export și asistența Rusiei în exportul de cereale ucrainene. Acordul, care a fost semnat de reprezentanții Rusiei, Turciei, Ucrainei și ONU, implică exportul de cereale, alimente și îngrășăminte ucrainene peste Marea Neagră din trei porturi, inclusiv Odesa.
Explozie - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2022
Rusia
Fiica lui Aleksandr Dughin a fost ucisă de explozia mașinii în care se deplasa
Fluxul de știri
0