Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția PSRM la perchezițiile matinale de la domiciliul contabilei

© Sputnik / Rodion ProcaSimbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
Simbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Abonare
Reacția PSRM după ce în această dimineață procurorii anticorupției au descins acasă la contabila partidului.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o reacție în urma perchezițiilor de la domiciliul contabilei partidului. Partidul consideră această acțiune drept „metode murdare utilizate de sistemul represiv al guvernării împotriva opoziției”, pe care le condamnă.
„Toate acuzațiile guvernării PAS și ale procurorilor controlați de aceasta sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge. PSRM întotdeauna a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept. În conformitate cu legea, PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC”, se arată în comunicatul PSRM.
Totodată, partidul dă asigurări că va dovedi că „acuzația împotriva contabilului formațiunii a fost fabricată și face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului”. PASRM mai susține că va oferi „protecție juridică competentă și cuprinzătoare în instanțele naționale și internaționale”.
„PSRM condamnă cu fermitatea acțiunile abuzive ale guvernării împotriva opoziției. Actualii acuzatori vor trebui să răspundă pentru atacurile lor murdare, în strictă conformitate cu legea”, se mai arată în comunicatul socialiștilor.
Amintim că, procurorii anticorupție au efectuat, în această dimineață, percheziții la domiciliul contabilei Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Persoana vizată este învinuită de complicitate, împreună cu fostul şef de stat și alte persoane, de acceptarea finanțării partidului politic „PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic „PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane și spălarea de bani de către un grup criminal organizat.
Protest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Politică
Percheziții la contabila PSRM! Este acuzată de complicitate în dosarul Dodon
Fluxul de știri
0