Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa franceză, surprinsă de capacitatea Rusiei de a rezista sancțiunilor

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Canalul France2 TV: Economia Rusiei rezistă bine sancțiunilor occidentale.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Economia Rusiei rezistă bine sancțiunilor occidentale, potrivit unui raport al postului de televiziune francez France 2.
"Să mergi la un supermarket din Moscova este ca și cum mergi la orice alt supermarket occidental. Rafturile sunt pline cu alimente. Clienții pot găsi cu ușurință produse franceze sau sticle de vin european. Lipsurile de care se temeau unii ruși în urmă cu câteva luni nu s-a întâmplat", au recunoscut jurnaliştii.
Economia Rusiei „pare să țină față cu succes sancțiunilor occidentale, iar contracția PIB-ului țării va fi semnificativ mai mică decât se prevedea”, afirmă France 2.
În ciuda plecării firmelor occidentale, multe companii rusești au reușit într-adevăr să eludeze restricțiile sancțiunilor prin înlocuirea acestor furnizori.
După cum notează corespondentul de la Moscova al canalului de televiziune, Benjamin Delombre, nu este clar cât de mult va putea economia rusă să atenueze efectul sancțiunilor, „cu toate acestea, în orice caz, până acum o astfel de rezistență la măsurile occidentale este o realitate”.
După demararea operațiunii speciale din Ucraina, Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Rusiei, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la energie electrică, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite.
Președintele Vladimir Putin a spus că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură severă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Internațional
Germania a devenit dependentă de China
Fluxul de știri
0