Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania a devenit dependentă de China

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Abonare
Germania se laudă că și-a redus dependența de gazul rusesc, dar între timp a devenit dependentă de China.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Economia germană a devenit mai dependentă de China în prima jumătate a anului 2022, investițiile directe și deficitul său comercial atingând noi cote.
Economia germană este mult mai dependentă de China decât invers, iar ritmul exporturilor germane în China a scăzut semnificativ, a precizat Institutul Economic German (IW) într-un studiu, citând economiști care au indicat o tendință de creștere a producției locale pe piața chineză.
„Economia germană este mult mai dependentă de China decât invers”, a declarat Juergen Matthes, autorul studiului.
„Cu toate acestea, în ciuda acestor pericole și probleme, interdependențele economice cu China au evoluat în direcția greșită într-un ritm extraordinar în prima jumătate a anului 2022”, a spus economistul.
Studiul a constatat că investițiile germane în China s-au ridicat la aproximativ 10 miliarde de euro (10,09 miliarde de dolari) între ianuarie și iunie, depășind cu mult valoarea maximă semestrială anterioară înregistrată de la începutul mileniului, de 6,2 miliarde de euro.
„Piața chineză de vânzări și profiturile care ne fac să ne îndreptăm spre China sunt pur și simplu prea atractive”, a declarat Matthes.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Rusia
”Totul se va decide spre iarnă”. La Kiev a început lupta pentru putere
Fluxul de știri
0