Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ministrul Agriculturii: Dacă va fi nevoie voi merge la Moscova

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Abonare
Vladimir Bolea susține că Republica Moldova nu îşi propune să renunţe la piața Federaţiei Ruse, iar dacă va fi nevoie va merge la Moscova.
Ministrul Agriculturii din Republica Moldova este gata să plece la Moscova pentru a se întâlni cu șeful rus al Ministerului Agriculturii, dacă va fi nevoie. Declarația a fost făcută de Vladimir Bolea în cadrul unei emisiuni pentru un post privat de televiziune.
Asta după ce Federația Rusă a anunțat că din 15 august va fi interzis importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Moldovei din cauza încălcării repetate a cerințelor de carantină. Produsele agricole vor fi interzise în Rusia din următoarele regiuni ale Moldovei: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Dlodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.
"Avem dubii, desigur, că unele cazuri de descoperire a aceluiași fluture care ne-a fost prezentat de Federația Rusă au fost posibile din simplul motiv că mărfurile au fost expediate imediat din grădină și nu au fost aduse la depozit, deși potrivit legii, mărfurile trebuie să fie expediate cel puțin la depozit. Admitem şi acest tip de explicație, dacă ANSA constată că, în unele cazuri, acest fluture a fost găsit la un exportator. În cele din urmă, dacă este nevoie de o întâlnire la la nivelul miniștrilor agriculturii, atunci, bineînțeles, voi merge ”, a mai explicat ministrul Agriculturii.
Totodată, Bolea a menționat că fermierii moldoveni ar trebui să poată exporta produse în toate colțurile lumii, așa că actualul Guvern nu îşi propune să renunţe la piața Federaţiei Ruse.
"Avem dubii, desigur, că unele cazuri de descoperire a aceluiași fluture care ne-a fost prezentat de Federația Rusă au fost posibile din simplul motiv că mărfurile au fost expediate imediat din grădină și nu au fost aduse la depozit, deși potrivit legii, mărfurile trebuie să fie expediate cel puțin la depozit. Admitem şi acest tip de explicație, dacă ANSA constată că, în unele cazuri, acest fluture a fost găsit la un exportator.”, a mai explicat ministrul Agriculturii.
Colaborator Rosselhoznadzor - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Rusia
Rusia va restricționa temporar importul de produse vegetale din Moldova
Fluxul de știri
0