Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va restricționa temporar importul de produse vegetale din Moldova

© Sputnik / Vitaly TimkivColaborator Rosselhoznadzor
Colaborator Rosselhoznadzor - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Abonare
Din 15 august, Rosselhoznadzor va introduce restricții temporare la importul de produse vegetale carantinabile în Rusia din Republica Moldova pentru a proteja teritoriul Federației Ruse de pătrunderea și răspândirea obiectelor de carantină.
CHIȘINĂU, 09 aug – Sputnik. Din 15 august, Rosselhoznadzor va introduce restricții temporare la importul de produse vegetale carantinabile în Rusia din 31 de raioane ale Moldovei, unitatea teritorială autonomă Găgăuzia și orașele Chișinău și Bălți, pentru a proteja teritoriul Federației Ruse de pătrunderea și răspândirea obiectelor de carantină. Acest lucru a fost anunțat jurnaliștilor de consilierul șefului Rosselhoznadzor, Iulia Melano.
În 2022, în Rusia au fost importate 168 de mii de tone de produse vegetale din Moldova, în cea mai mare parte mere, prune, struguri și cireșe, a precizat consilierul șefului Rosselhoznadzor.
Potrivit acesteia, motivul interzicerii a fost depistarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră în Rusia. Serviciul a informat în mod repetat partea moldovenească despre acest lucru, dar nu a existat o reacție adecvată. Măsurile luate de Moldova pentru a se conforma cerințelor fitosanitare internaționale și rusești la furnizarea de produse reglementate Rusiei sunt insuficiente.
Melano a amintit că la 5 martie 2022, Rosselhoznadzorul a ridicat toate restricțiile la importul de produse reglementate din Moldova în Rusia, fără a ține cont de restricțiile la întreprinderile producătoare.
Anterior, mecanismul de aprovizionare consta în regionalizarea teritoriului Moldovei, care presupune furnizarea de produse doar din zonele libere de carantină și întreprinderile certificate.
Din 15 august, Rosselkhoznadzor este nevoit să revină la certificarea în acest format.
Prune - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Rusia
”Rosselhoznadzor” reia importul unor produse agricole din Moldova
Fluxul de știri
0