Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iarna, tot mai aproape: Autoritățile pregătesc un plan pentru sezonul de încălzire

© Sputnik / Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Abonare
Autoritățile de la Chișinău vor aproba un plan de pregătire pentru sezonul de încălzire din această iarnă.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Săptămâna viitoare, Guvernul va aproba un plan de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023. Anunțul a fost făcut vineri de vicepremierul Andrei Spînu.
Principalele teze ale planului enunțate de Spînu:
„Ne propunem să economisim în mod voluntar cel puțin 15% din consumul normal de gaze. Toate țările europene fac asta – Germania, România, Polonia, Italia. Și noi vom face asta.”
️"Pregătim surse alternative de încălzire. Vom cumpăra păcură pentru Termoelectrica. Moldsilva se va asigura că toată lumea are suficient lemn de foc. Vom cumpăra mai mult cărbune."
„Facem rezerve de gaze. Sunt deja 24 de milioane de metri cubi. Există un împrumut de 300 de milioane de euro. Dacă va fi necesar, vom folosi aceste resurse pentru achiziționarea de gaze pe piețele internaționale”.
„În cazul unei suspendări de 100% a furnizării de gaze de către Gazprom, avem un plan de 27 de măsuri, printre care: reducerea temperaturii de către furnizorul de încălzire cu 10%; importul de energie electrică din Ucraina în volume mari; lucru la distanță în sectorul public și/sau în sectorul privat; restricție la consumul de gaze în weekend”.
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Politică
Veronica Dragalin: Am ajuns pe un câmp de luptă cu soldați răniți care riscă să moară
Fluxul de știri
0