Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se scumpește transportul public în municipiul Ungheni: Cât va costa o călătorie

© Sputnik / Anatolii Kiriaktransport
transport - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În municipiul Ungheni se scumpește transportul public până la 6 lei pentru o călătorie.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. De la 1 septembrie, călătoriile cu transportul public din Ungheni se scumpesc. Astfel cei care vor călători interurban vor achita 6 lei. O decizie în acest sens a fost aprobată, recent, de Consiliul Municipal Ungheni.
Potrivit documentului, motivul scumpirii vine în urma unui demers a doi operatori de servicii de transport urban de călători din Ungheni către Consiliului Municipal Ungheni pentru ajustarea tarifelor din cauza majorarea prețurilor la carburanți.
De plată vor fi scutiți copiii cu vârstă școlară din familii social vulnerabile în baza datelor prezentate de conducătorii instituțiilor de învățământ din municipiul Ungheni.
Tot acest document, este stipulat că Рrimăriа Municipiului Ungheni se angajează să identifice mijloace financiare pentru anul 2022 și va preconiza în bugetul local ре anul 2023 mijloace financiare реntru procurarea аbоnаmеntеlоr de călătorii ре rutele de transport auto ре teritoriul municipiului Ungheni, соnfоrm listelor prezentate de conducătorii instituțiilor de învățământ din municipiul Ungheni.
Amintim că pe 14 martie, tariful la călătoriile în transportul public la Ungheni a fost majorat până la cinci lei.
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Societate
Noi reguli de circulație a trotinetelor electrice pe străzile din Capitală - detalii
Fluxul de știri
0