Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de circulație a trotinetelor electrice pe străzile din Capitală - detalii

© Sputnik / Mihai CarausChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Abonare
Noi reguli de circulație a trotinetelor electrice pe străzile din Capitală. Se schimbă și viteza maximă pentru zonele aglomerate.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Trotinetele electrice, care circulă pe străzile din Capitală, nu vor putea depăși 10-15 kilometri pe oră, iar greutatea maximă a persoanei nu poate fi mai mare de 120 de kilograme. Regula se aplică în special în locurile aglomerate.
În cadrul discuțiilor reprezentanților Inspectoratului Național de Securitate Publică cu agenții economici care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie, a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora, care în unele cazuri pune în pericol participanții la trafic.

În context s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 kilometri pe oră în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente sau incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea a fost setată limita greutății persoanei care se va afla la ghidonul acestora, adică nu mai mult de 120 de kilograme.
Inspectoratul General al Poliției precizează că, de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme.
Pentru diminuarea numărului acestor cazuri, reamintim tuturor conducătorilor unui astfel de mijloc de transport:
să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon;
să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă;
să fie atenți la pietoni;
să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Societate
Lista țărilor care au impus unele restricții în contextul pandemiei COVID-19
Fluxul de știri
0