Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lista țărilor care au impus unele restricții în contextul pandemiei COVID-19

© AFP 2022 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANTA anunță că mai multe state și-au anulat restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Totodată, există țări în care este nevoie de respectat anumite regulile.
Restrictive de călătorie pe teritoriul următoarelor țări au fost anulate: Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Federația Rusă, Georgia, Kazahstan, Mongolia, Turcia, Uzbekistan, Muntenegru. Astfel, personale care sosesc pe teritoriul acestor țări nu trebuie să prezinte certificat de vaccinare, certificat de recuperare și certificat medical ce atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Belgia

Călătorii nu mai trebuie să prezinte un document ce atestă vaccinarea, recuperarea după COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen. Totodată, va fi interzisă intrarea în Belgia din țările cu risc foarte ridicat, lista cărora poate fi vizualizată la următoarea pagină electronică oficială: https://www.info-coronavirus.be/en/countries-with-high-risk/. Șoferii antrenați în efectuarea transportului rutier internațional sunt scutiți de restricțiile menționate.

Luxemburg

Pentru a călători în Luxemburg, moldovenii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– să prezinte dovada vaccinării complete. Valabilitatea: 9 luni de la data la care modelul de vaccinare este considerat finalizat și pe termen nelimitat pentru cei cu o a treia doză de rapel. Vaccinuri acceptate: BioNTech Pfizer/Comirnaty, Moderna/Spikevax, AstraZeneca/Vaxzevria, Jcovden (Janssen), Covishield (Serum Institute of India Pvt. Ltd (SII)), R-Covi (R-Pharm), vaccinul împotriva COVID-19 (recombinant) (FIOCRUZ);
– dovada recuperării în urma COVID-19. Valabilitatea: din a 11-a zi de la data primului rezultat pozitiv al testului NAAT și se termină cel târziu în a 180-a zi după rezultatul respectiv;
– să fie rezident ai țărilor și teritoriilor din afara UE care nu sunt afectate de restricții temporare. Lista acestor țări pot fi vizualitate la următoarea pagină electronică: https://covid19.public.lu/en/travellers/visiting-luxembourg.html;
– călătoria este considerată esențială. Lista categoriile călătoriilor respective pot fi vizualizate la următoarea pagină electronică: https://covid19.public.lu/en/travellers/visiting-luxembourg.html.
Șoferii antrenați în efectuarea transportului rutier internațional sunt scutiți de restricțiile menționate.

Iran

În contextul declarațiilor autorităților Republicii Islamice Iran, persoanele care călătoresc în Iran trebuie să prezinte la trecerile de frontieră document care atestă vaccinarea, un test PCR cu rezultat negativ (pentru persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani, valabil 96 de ore), cât și să respecte protocoalele și instrucțiunile aprobate de către Ministerul Sănătății, Tratamentului și Educației Medicale al Iranului. Completarea unui formular de autodeclarare de către călători înainte de intrare în țară și prezența unei polițe de asigurare valabilă (cu acoperire COVID-19) este obligatorie.
Totodată, menționăm că, persoanele care vor prezenta simptome la frontierele terestre, cu toate că au respectat regulile sus indicate, le va fi indicată întoarcerea în propria țară, cu interzicerea intrării pe teritoriul Iranului. Dacă, după intrarea pe teritoriul țării în urma efectuării unui test PCR rezultatul este pozitiv, atunci este obligatorie izolarea de sine stătătoare până la prezentarea unui test cu rezultat negativ.

Kârgâstan

Conform datelor oferite de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Kârgâstan, cetățenii Republicii Moldova la intrarea pe teritoriul țării trebuie să prezinte un document ce atestă vaccinarea completă (cu trecerea a nu mai puțin de 14 zile de la ultima vaccinare) sau un test cu rezultat negativ PCR (valabil 72 de ore) sau test antigen cu rezultat negativ (valabil 48 de ore).
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Economie
Agricultorilor cu o istorie creditară bună nu li se vor aplica penalități - detalii
Fluxul de știri
0