Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Oficialii români sunt optimiști: Pot oferi gaze și Republicii Moldova

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Abonare
Deși România descoperă pe zi ce trece că este tot mai dependentă de exporturile de gaze, și, implicit, de gazele rusești, Bucureștiul se întrece în promisiuni că va ajuta Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Ion Sterian, directorul companiei Transgaz, operatorul sistemului de transport de gaze naturale din România, spune într-un interviu pentru Europa Liberă că România este gata să ajute Republica Moldova în orice clipă. De fapt nu chiar o clipă, ci de o oră.
„Suntem pregătiți oricând, e o chestiune de o oră de când se cer gazele, până când ajung la Chișinău", afirmă şeful Transgaz în interviul pentru postul de radio Europa Liberă.
De asemenea, directorul Transgaz este optimist și cu privire la consumul din România. Tot ce trebuie este să fie o iarnă blândă și România își va acoperi necesarul de gaze naturale din producție proprie. Optimismul său pleacă de la creșterea producției de gaze naturale din Marea Neagră, de la două milioane de metri cubi pe zi, la patru milioane de metri cubi pe zi, începând din luna septembrie.
De asemenea, depozitele sunt umplute la un nivel de 67% încă din august, declară optimist șeful Transgaz.
”Iarna trecută, consumul mediu a fost undeva la 55 și 57 de milioane de metri cubi pe zi, la temperaturile cele mai scăzute. Noi, cu 26 de milioane (producție zilnică) și cu 30-32 de metri cubi extrase din înmagazinare ne asigurăm gazele sută la sută fără mai fi nevoie de un import, dacă se pune problema să ajungem în situația să se sisteze importurile de gaze rusești”, a declarat Sterian.
Deci să ne rugăm să fie o iarnă călduroasă.
Новая смена украинских атомщиков приступила к работе на Запорожской АЭС - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Rusia
Hartă consecințelor eventualei explozii la centrala atomoelectrică Zaporojie
Fluxul de știri
0