Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost creată prima dronă cu termovizor de producție proprie

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Abonare
Primele drone cu camere de termoviziune de producție proprie sunt aplicate deja în cadrul operațiunii speciale.
CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Prima dronă cu camera de termoviziune produsă în țară UAV400T a fost creată în Rusia și este deja furnizată armatei ruse pentru operațiuni de recunoaștere și corectarea a focului de artilerie în zona operațiunilor militare din Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul biroului de proiectare ”Astron” - compania care produce aceste drone – Aleksandr Bubnov.
Aceste aparate au fost demonstrate pentru prima dată publicului la forumul militar-tehnic ”Armia-2022” de la Kubinka, regiunea Moscova.
Bubnov a menționat că ”Astron” este singurul producător intern de module și detectoare televizate care activează în această sferă. Biroul de proiectare și-a început activitățile în acest domeniu după impunerea de sancțiuni în 2014.
"În legătură cu operațiunea militară specială, comanditarul de stat a avut nevoie de termovizoare pentru drone produse în țară. În esență, UAV-ul nostru 400T și este un termovizor zburător, utilizat inclusiv pentru operațiuni de recunoaștere și de indicare a țintei pentru artilerie. Produsul este deja furnizat în serie Forțelor Armate și este folosit în operațiunea militară specială”, a spus el.
Potrivit interlocutorului agenției, până la sfârșitul anului ”Astron” va produce o mie de „termovizoare zburătoare” pentru armată, iar în general, capacitatea întreprinderii permite producerea a peste 5000 de asemenea aparate pe an.
UAV400T „vede” efectivul și tehnica inamicului la o distanță de până la 400 de metri, durata zborului dronei este de 45 de minute, altitudinea de zbor este de până la trei kilometri, iar greutatea la decolare - de 1,2 kilograme.
Bubnov a subliniat că, spre deosebire de copterele chinezești Mavic, pe care voluntarii le-au achiziționat pentru necesitățile luptătorilor din RPD și RPL, drona dezvoltată de ”Astron” are canale de comunicare protejate: nu poate fi spartă, interceptată și nu se poate înțelege ”de unde a zburat”.
RIA Novosti este agenția de presă oficială a forumului ”Armia-2022”. Sputnik este partenerul informațional internațional al Forumului ”Armia-2022”.
Camion militar fără pilot al companiei ruse Ural, la forumul Armia-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Rusia
Conducerea Ministerului rus al Apărării a vizitat expoziția aviatică la ”Armia-2022”
Fluxul de știri
0