Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria luptă din greu cu imigrația ilegală

© Photo : MAHMUD TURKIAMuncitori migranți din Africa
Muncitori migranți din Africa - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Budapesta a anunțat că 145 000 de imigranţi clandestini au fost reţinuţi în acest an în Ungaria.
BUCUREȘTI, 17 aug - Sputnik, Marius Holdean. În acest an, până în prezent, au fost reţinute 145 000 de persoane care au trecut ilegal frontiera Ungariei, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, cifra a fost de 57 000, a declarat consilierul general al prim-ministrului pentru securitate internă.
Tot în această perioadă, numărul traficanţilor de persoane reţinuţi depăşeşte 1000.
György Bakondi, consilierul general al prim-ministrului pentru securitate internă, a declarat că “Putem constata că efectivul migranţilor a crescut foarte semnificativ şi pe aşa-numitul traseu balcanic care se îndreaptă spre noi.”
El a adăugat că în Turcia sosesc încontinuu persoane dinspre Siria şi Iran, iar de acolo încearcă să treacă în Grecia şi în Italia, atât pe cale maritimă, cât şi pe cale terestră.
Consilierul general a precizat că în trecut veneau în special sirieni şi afgani, acum însă vin în număr mare indieni, pakistanezi, nepalezi şi tunisieni.
György Bakondi a mai spus că, în unele cazuri, cei care trec ilegal frontiera acţionează violent împotriva reprezentanţilor autorităţilor şi încearcă să treacă graniţa cu ajutorul traficanţilor, folosind o varietate de metode.
El a reamintit că guvernul a decis să înceapă consolidarea gardului de frontieră tocmai pentru a împiedica utilizarea scărilor. În acelaşi timp, gardul se extinde în zona Hóduna şi sunt înfiinţate noile unităţi de grăniceri pentru care recrutările sunt deja în curs, a relatat György Bakondi.
El a subliniat că în regiune activează mai multe bande de traficanţi de persoane, care pot fi eliminate doar printr-o cooperare internaţională de mare anvergură.
Refugiați pe o barcă în mare - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Internațional
Criza refugiaților: o provocare care și-a atins limitele în Italia
Fluxul de știri
0