Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Criza refugiaților: o provocare care și-a atins limitele în Italia

© AFP 2024 / ANNE CHAONRefugiați pe o barcă în mare
Refugiați pe o barcă în mare - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Abonare
Criza refugiaților devine o problem tot mai mare și pentru Italia. Premierul Mario Draghi a declarat marți că Italia a atins limitele în ceea ce privește numărul de migranți pe care îi poate primi.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Aflat în vizită la Ankara, Draghi a declarat că Italia și-a atins limitele în ceea ce privește primirea și administrarea crizei de refugiați.
Potrivit ministerului italian al afacerilor interne, în prima jumătate a acestui an, aproape 29.400 de refugiați au sosit în Italia la bordul unor ambarcațiuni venite de pe coasta nordică a Africii. Cifra este cu 7.700 de persoane mai mare decât față de cea din prima parte a anului 2021, spune sursa citată de Agerpres.
Criza alimentară prognozată, dar și tensiunile în creștere din statele africane, datorate crizei energetice și inflației, fac foarte probabilă o creștere semnificativă a numărului de emigranți care vor alege să plece spre Europa.
Italia, consideră Draghi, nu poate în aceste situații decât să ceară o abordare umană, adecvată și afectivă, fiind vorba de migranți care își riscă în mod serios viața pentru a putea ajunge în Europa.
În același timp, Uniunea Europeană încearcă să îl convingă pe Erdogan să administreze criza refugiaților din Siria. Turcia găzduiește și reține 3,7 milioane de refugiați sirieni ce și-ar dori să plece mai departe, statele UE.
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Internațional
Szijjarto: A renunța la gazul și petrolul rusesc ar fi un dezastru pentru Ungaria
Fluxul de știri
0