Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avertismentul Ministerului rus al Apărării privind Stația atomo-electrică din Zaporojie

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaОхладительные бассейновые установки на Запорожской АЭС в Энергодаре
Охладительные бассейновые установки на Запорожской АЭС в Энергодаре - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că regimul de la Kiev pregătește o provocare de proporții la Centrala Atomoelectrică din Zaporojie.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Regimul de la Kiev pregătește o provocare de rezonanță la Centrala Nucleară din Zaporojie chiar în timpul vizitei în Ucraina a secretarului general al ONU António Guterres. După care Rusia urmează să fie acuzată că a provocat o catastrofă tehnogenă, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov.

„Pe 19 august, regimul de la Kiev pregătește o provocare de rezonanță la centrala nucleară de la Zaporojie în timpul vizitei în Ucraina a secretarului general al ONU António Guterres, în urma căreia Federația Rusă va fi acuzată că a provocat o catastrofă tehnogene la această centrală atomo-electrică”, a spus Konașenkov.

Nuclear power plant. (File) - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Amenințarea cu radiații este evaluată în jurul centralei nucleare „atacate de Ucraina”
Pentru a pregăti o provocare, comandamentul grupului operațional-tactic „Dnepr” desfășoară până pe 19 august posturi de observare a radiațiilor în regiunea Zaporojie și, de asemenea, organizează pregătire pentru unitățile brigăzii 108 de apărare teritorială, brigăzii 44 de artilerie și unitățile militare staționate în Zaporojie, privind acțiunile în condiții de contaminare radioactivă a zonei, a adăugat Konașenkov.

„În plus, unitățile regimentului 704, care face parte din trupele de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară ale Forțelor Armate ale Ucrainei, trebuie să își finalizeze concentrarea în regiunea Zaporojie până la 19 august și să fie gata să remedieze accidentul de la centrala nucleară Zaporoje, precum și să efectueze un set de măsuri care să demonstreze că au participat la lichidarea consecințelor eliminărilor radioactive”, a spus generalul.

„Pe 19 august, unitățile Brigăzii 44 de Artilerie a Forțelor Armate ale Ucrainei urmează să lanseze tiruri de artilerie asupra Centralei atomoelectrică din Zaporojie din pozițiile de tragere situate în orașul Nikopol. Vina pentru consecințele acestora va fi pusă pe seama Forțele Armate Ruse”, a spus Konașenkov, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit acestei agenții de presă, conducerea Ucrainei a răspândit în mod repetat zvonuri că trupele ruse au ocupat această centrală nucleară și trag din sistemele de artilerie cu rază lungă de acțiune, ascunzându-se în spatele centralei nucleare, a adăugat el.

„Vă rugăm să rețineți că trupele ruse nu au arme grele nici pe teritoriul uzinei, nici în zonele adiacente acesteia. Acolo sunt staționate doar unități de securitate. Forțele armate ale Federației Ruse iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța Centralei Atomoelectrice Zaporojie”, a subliniat Konașenkov.

Противопехотные фугасные мины (ПФМ-1) Лепесток - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Analize și opinii
Dezvăluiri care au învins cenzura: cum pune Ucraina în pericol civilii cu bombele ”petală”
Fluxul de știri
0