Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Politico: țările europene renunță la promisiunile de ajutor militar făcute Ucrainei

© AP Photo / Frank AugsteinAntrenamentul voluntarilor ucraineni
Antrenamentul voluntarilor ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Abonare
Politic scrie că în luna iulie cele mai mari șase țări din Europa nu au făcut noi promisiuni militare Kievului
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Cele mai mari șase țări din Europa nu au făcut noi promisiuni militare bilaterale Ucrainei în iulie, scrie Politico, citând date de la Institutul Kiel pentru Economia Mondială.
Potrivit cercetătorilor, acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată de la izbucnirea ostilităților la sfârșitul lunii februarie.
“Acest lucru indică faptul că, în ciuda schimbărilor istorice în politica europeană de apărare, când șovăitoarele Franța și Germania au început să furnizeze arme Ucrainei, ajutorul militar pentru Kiev ar putea scădea exact în momentul în care Kievul a anunțat o contraofensivă decisivă”, afirmă publicația, care este citată de RIA Novosti.
Potrivit Politico, acest lucru confirmă opinia militarilor și politicienilor ucraineni că marile puteri europene nu țin pasul cu asistența militară venită din Marea Britanie, Polonia și Statele Unite.
Christophe Trebesh, director de cercetare la Institutul Kiel pentru Economia Mondială, a declarat pentru Politico că angajamentele de ajutor militar ale Europei față de Ucraina sunt pe o curbă descendentă de la sfârșitul lunii aprilie.
Recent, Kievul și-a anunțat în mod repetat intenția de a lansa o contraofensivă în regiunea Herson. După cum a spus mai devreme Mihail Șeremet, deputat al Dumei de Stat din regiunea Crimeea, acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei vor avea ca rezultat pierderi ireparabile, o încercare de a ocupa regiunea va primi o „ripostă zdrobitoare și se va împotmoli”.
Pe fondul operațiunii speciale militare rusești, țările occidentale continuă să furnizeze arme Ucrainei. Astfel, Washingtonul a anunțat recent alocarea unui pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ un miliard de dolari. Transportul include muniție de artilerie, o mie de sisteme antitanc Javelin, vehicule medicale blindate, explozibili și medicamente.
Moscova, la rândul său, a declarat în repetate rânduri că transferul de arme către Ucraina nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru Forțele Aerospațiale Ruse.
Новая смена украинских атомщиков приступила к работе на Запорожской АЭС - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Rusia
Hartă consecințelor eventualei explozii la centrala atomoelectrică Zaporojie
Fluxul de știri
0