Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc rămâne fără un imobil: Valorează peste 80 de milioane de lei

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Abonare
Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, va rămâne fără una din casele sale din Franța.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Pe unul din bunurile imobile din orașul francez Sciez - una din zonele de elită ale Franței, care aparține lui Vladimir Plahotniuc va fi aplicat sechestru.
Se întâmplă după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a solicitat Tribunalului judiciar din Thonon-les-Bains aplicarea sechestrului.
Potrivit estimărilor autorităților franceze bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane de euro, adică peste 83,5 milioane de lei. Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilității aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova.
„Citând autoritățile cipriote, judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Anglia și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din Moldova”, precizează Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura mai anunță că în continuare, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către AGRASC – agenție franceză similară cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA din Moldova, până la pronunțarea unei soluții pe dosar.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Societate
Moldovagaz cere Gazpromului să extindă termenul de achitare pentru august și septembrie
Fluxul de știri
0