Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Radio China International: UE, tot mai puțin credibilă

© AP Photo / Virginia MayoUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Radio China Internațional critică dublul standard și ipocrizia politicii externe a Uniunii Europene, considerând că aceasta își pierde pe zi ce trece din credibilitate.
BUCUREȘTI, 17 aug - Sputnik. Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell, a recunoscut recent într-un interviu că UE abordează conflictul Rusia-Ucraina și cel Palestina-Israel cu dublu standard.
Oficialul european a afirmat că politica internațională este, în mare măsură, un fel de „gestionare cu dublu standard”. „Nu abordăm toate problemele cu același criteriu”, a menționat Borrell, preluat de Radio China Internațional.
Declarația lui arată scăderea credibilității diplomației UE, consideră autorul RCI. Acesta citează și o analiză a președintelui Consiliului European pentru Relații Externe, Mark Leonard, care a arătat într-un articol publicat recent că puterea soft a UE scade pe zi ce trece, tot mai mult politica externă a Uniunii fiind un amestec contradictoriu de declarații emotive și ipocrite.
Президент РФ В. Путин принял участие в открытии форума Армия-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Rusia
Putin a spus că actualul model globalist al lumii este sortit dispariției
Fluxul de știri
0