Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus că actualul model globalist al lumii este sortit dispariției

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в открытии форума "Армия-2022"
Президент РФ В. Путин принял участие в открытии форума Армия-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat astăzi, la conferință de securitate de la Moscova că modelul actuali globalist al lumii este sortit dispariției.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Indiferent de modul în care beneficiarii actualului model globalist se agață de starea de astăzi de lucruri, acesta este condamnat dispariției, a spus președintele rus Vladimir Putin, adresându-se participanților la cea de-a zecea Conferința de la Moscova pentru Securitate Internațională.
"Oricât se agață beneficiarii actualului model globalist de starea obișnuită de lucruri, acesta este condamnat. Schimbările geopolitice la scară istorică merg într-o direcție complet diferită", a spus Putin.
Ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Rusia
Șoigu a respins afirmațiile privind eventualitatea folosirii armei chimice în Ucraina
El a mai adăugat că epoca lumii unipolare ține deja de trecut, iar schimbările geopolitice care au loc îndreptă omenirea într-o altă direcție.
Micșorarea tensiunii în lume, depășirea amenințărilor și a riscurilor în domeniul militar-politic este posibil doar perfecționând actualul model multipolar al lumii, a afirmat președintele Federației Ruse.
„Evident că este posibilă reducerea tensiunilor în lume, depășirea amenințărilor și riscurilor din sfera militaro-politică, creșterea nivelului de încredere între țări și asigurarea dezvoltării durabile a acestora doar prin întărirea fundamentală a sistemului lumii multipolare moderne. Repet din nou: epoca unei ordini mondiale unipolare devine un lucru al trecutului”, a spus Putin.
În același context el a afirmat că astăzi lumea se schimbă în mod dinamic. Menționând că tot mai multe țări aleg calea dezvoltării suverane.
„Situația din lume se schimbă dinamic, se formează contururile unei ordini mondiale multipolare, tot mai multe țări și popoare aleg calea dezvoltării libere, suverane pe baza identității, tradițiilor, valorilor lor”, a spus Putin, adresându-se participanților și invitaților la cea de-a zecea Conferința de la Moscova privind securitatea internațională.
Ударный вертолет Ми-28Н Ночной охотник во время открытия форума Армия-2022 в Кубинке - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Galerie foto
Deschiderea forumului „Armata-2022” și a jocurilor internaționale militare
Fluxul de știri
0