Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin spune că NATO se extinde spre est

© Sputnik / Павел Быркин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Putin: Occidentul colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Occidentul colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european, NATO se deplasează spre est, a spus președintele rus Vladimir Putin.
„Așa-numitul Vest colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european, formând alianțe militare tot mai noi. Blocul NATO se deplasează în Est, își construiește infrastructura militară, inclusiv desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă și creșterea capacităților de lovitură ale forțelor ofensive”, a spus președintele rus în alocuțiunea adresată participanților și invitaților la cea de-a X-a Conferință privind securitatea internațională care se desfășoară la Moscova.
Putin a remarcat că, în vorbe, acesta „declară ipocrit nevoia de a consolida securitatea în Europa, dar în realitate, se întâmplă exact invers”.
„În același timp, propunerile privind măsurile de securitate reciprocă prezentate de Rusia în decembrie anul trecut au, fost pur și simplu, ignorate încă o dată”, a adăugat șeful statului rus.
Ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Rusia
Șoigu a respins afirmațiile privind eventualitatea folosirii armei chimice în Ucraina
Fluxul de știri
0