Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu a respins afirmațiile privind eventualitatea folosirii armei chimice în Ucraina

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Şoigu
Ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoigu a spus că afirmațiile cu privire la posibila utilizare a armelor chimice în Ucraina sunt absurde.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Acuzațiile despre posibilitatea utilizării armelor chimice în cadrul operațiunii speciale în Ucraina sunt absurde, acestea fiind distruse în Federația Rusă încă din 2017, a declarat marți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la conferință de securitate de la Moscova.
„Sunt absurde și acuzațiile privind posibila utilizare a armelor chimice în Ucraina. Permiteți-mi să vă reamintesc că, spre deosebire de Statele Unite, astfel de arme au fost complet distruse în țara noastră încă din 2017, ca parte a îndeplinirii obligațiilor internaționale. În același timp, provocările cu utilizarea de substanțe otrăvitoare au devenit semnul distinctiv al așa-ziselor organizații obștești sponsorizate de Occident, precum Căștile Albe din Siria”, a declarat marți ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Şoigu, la deschiderea Conferinței de la Moscova privind securitatea internațională, care s-a desfășurat în cadrul forumului Armata-2022.
Amintim că tot în cadrul aceluiași eveniment Șoigu a mai spus că presupunerile că Rusia va utiliza arma nucleară în Ucraina sunt o minciună sfruntată.
"Mass-media răspândesc speculații despre presupusa utilizare a armelor nucleare tactice rusești în timpul unei operațiuni militare speciale sau despre disponibilitatea de a folosi arme chimice. Toate aceste umpluturi informaționale sunt o minciună absolută", a spus el.
Ministrul a subliniat că din punct de vedere militar, utilizarea armelor nucleare în Ucraina nu este necesară.
"Scopul principal al armelor nucleare rusești este acela de a descuraja un atac nuclear. Utilizarea lor este limitată la situații de urgență, care sunt definite în documentele directoare ruse care sunt deschise publicului", a spus Șoigu.
Forumul militar-tehnic internațional „Armia-2022” se desfășoară în perioada 15-21 august la centrul ”Patriot” de lângă Moscova. Aproximativ o mie și jumătate de întreprinderi ale complexului militar-industrial prezintă cele mai noi modele de tehnică militară.
Ударный вертолет Ми-28Н Ночной охотник во время открытия форума Армия-2022 в Кубинке - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Galerie foto
Deschiderea forumului „Armata-2022” și a jocurilor internaționale militare
Fluxul de știri
0