Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în Moldova

© Sputnik / Mihai Carauslaborator
laborator  - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
În țara noastră a fost diagnostica al doilea caz de infecție cu variola maimuței. Cei infectat s-a întors acasă din Paris, Franța.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Marți a fost diagnosticat cu variola maimuței un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută.
Ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspectei la variola maimuței.
Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este in desfășurare.
Ministerul Sănătății de la Chișinău precizează că starea pacientului este de gravitate medie, stabilă.
Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova, la 8 august curent.
Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Internațional
OMS: Nu e necesară o campanie de vaccinare în masă împotriva variolei maimuței
Fluxul de știri
0