Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMS: Nu e necesară o campanie de vaccinare în masă împotriva variolei maimuței

© AP Photo / How Hwee YoungȘeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu consideră că este necesar să organizeze o campanie de vaccinare în masă împotriva variolei maimuțelor.
BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik, Doina Crainic. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu consideră că este necesar să organizeze o campanie de vaccinare în masă împotriva variolei maimuțelor, potrivit lui Rosamund Lewis, șeful secretariatului pentru variolă, care face parte din Programul de urgență al OMS.
„Nu este nevoie de o vaccinare în masă, nu este nevoie de campanii majore de imunizare”, a spus Lewis într-o conferință de presă.
Variola maimuţei, a explicat acesta, se transmite în primul rând prin contact fizic intim, așa că principalele forme de control în acest moment rămân urmărirea contactelor și izolarea.
La rândul ei, directorul departamentului de boli pandemice și epidemice al OMS, Sylvie Briand, a declarat că, în acest moment, agenția exclude recomandarea ca țările să limiteze călătoriile din cauza focarului actual.
Variola maimuței este o boală zoonotică rară (care se poate transmite între animale și om) cu simptome de febră, cefalee și dureri musculare, ganglioni limfatici umflați, frisoane, stări de epuizare, precum și erupții pe mâini și pe față, similare celor cauzate de tradiționala variola, deși mai puțin gravă.
Transmiterea are loc prin contactul apropiat cu o persoană infectată, cu un animal purtător sau cu obiecte contaminate. Potrivit OMS, rata mortalității a variat în diferitele epidemii, dar a fost mai mică de 10% în cazul evenimentelor documentate.
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Societate
Ministerul Sănătății a fost ales în calitate de Membru al Comitetului Executiv al OMS
Fluxul de știri
0