Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Poporul rus este mândru de Armata şi Flota sa

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в открытии форума "Армия-2022"
Президент РФ В. Путин принял участие в открытии форума Армия-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat la ceremonia de deschidere a Forumului militar-tehnic internaţional ”Armia-2022” că poporul rus este mândru de Armata și Flota sa, care au stat întotdeauna de straja Patriei.
CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Poporul rus este mândru de Armata și Flota sa, ele au stat în toate timpurile de straja suveranității și securității Patriei, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
"Poporul nostru este mândru de Armata și Flota sa, de profesionalismul și curajul apărătorilor săi. În toate timpurile, ele au stat cu încredere de straja suveranităţii și securităţii Patriei, au adus libertate altor popoare", a spus Putin la Forumul ”Armia-2022”.

Militarii ruși eliberează, pas cu pas, pământul Donbasuli

Armata rusă realizează cu exactitate toate sarcinile, eliberând pas cu pas pământul Donbasului, a declarat președintele rus.

„Astăzi, în cadrul operațiunii militare speciale, militarii noștri, împreună cu luptătorii din Donbas, își îndeplinesc cu onoare datoria, luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică în Republicile Populare Donețk și Lugansk. Îndeplinesc cu exactitate toate sarcinile stabilite, eliberează pas cu pas pământul Donbasului”, a menționat Putin la Forumul „Armia-2022”.

Putin le-a mulțumit armurierilor ruși pentru echiparea Armatei

Președintele rus Vladimir Putin le-a mulțumit armurierilor ruși pentru echiparea cu armamente care sunt folosite în operațiunea specială.
„Aș dori să le mulțumesc încă o dată armurierilor ruși pentru echiparea Armatei și Flotei maritime cu arme moderne, care astăzi lucrează pentru victorie, pentru dezvoltarea tehnologică și industrială a întregii țări - a întregii Rusii”, a declarat Putin în cadrul forumului internațional ”Armia-2022”.
El a menționat că, în 2022, aproximativ 1500 de organizații din cadrul complexului industrial de apărare au prezentat în cadrul forumului peste 28 de mii de modele moderne militare și cu dublă destinație.

Rusia apreciază că aliații săi nu se înclină în fața hegemonului

Rusia îi apreciază în mod deosebit pe aliații și părtașii săi de pe diverse continente, a declarat președintele Vladimir Putin în discursul rostit la forumul ”Armia-2022”.
"Acestea sunt state care nu se înclină în fața așa-zisului hegemon. Liderii lor demonstrează un adevărat caracter bărbătesc și nu se înclină", a spus el.
Președintele rus a subliniat că aceste state aleg o cale de dezvoltare suverană, independentă, vor să soluționeze în comun problemele de securitate globală și regională, în baza dreptului internațional, a responsabilității și luării în considerare a intereselor reciproce.
„În acest fel, își aduc contribui la apărarea lumii multipolare”, a adăugat el.
Rusia prețuiește sincer legăturile istorice puternice, de prietenie și încredere, cu statele Americii Latine, Asiei și Africii și este gata să e le ofere aliaților și partenerilor cele mai moderne modele de arme, a continuat Putin.
El a menționat că aceste tipuri de arme sunt apreciate de către profesioniștii militari în întreaga lume pentru siguranță, calitate și eficiență sporită și aproape toate acestea au fost utilizate în repetate rânduri în cadrul acțiunilor de luptă reale.

Rusia se pronunță pentru cooperarea militar-tehnică

Rusia se pronunță pentru cea mai amplă, multilaterală cooperare militar-tehnică, ceea ce este important în condițiile formării unei lumi multipolare, a spus președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
"Vreau să subliniez că Rusia se pronunță pentru cea mai amplă, multilaterală dezvoltare a cooperării militar-tehnice. Astăzi, în condițiile formării sigure a unei lumi multipolare, acest lucru este deosebit de important", a apreciat Putin la forumul ”Armia-2022”.
„Dezvoltând o cooperare militar-tehnică amplă, unind eforturile și potențialele noastre, vom putea asigura securitatea și stabilitatea sigure ale țărilor noastre și a lumii în ansamblu”, a adăugat el.
Rusia este gata să dezvolte legături de cooperare pentru a crea noi modele de armamente și tehnică, să lucreze în condiții de egalitate, a declarat președintele Federației Ruse.
"Noi intenționăm să dezvoltăm activ legături de cooperare pentru crearea noilor modele de armamente și tehnică, să lucrăm împreună în condiții echitabile și de egalitate. Țara noastră are o experiență bogată în privința unei asemenea cooperări tehnologice de succes, în primul rând în cadrul CSTO și al OCS", a spus Putin la deschiderea Forumului ”Armia-2022”.
Forumul militar-tehnic internațional „Armia-2022” se desfășoară în perioada 15-21 august la centrul ”Patriot” de lângă Moscova. Aproximativ o mie și jumătate de întreprinderi ale complexului militar-industrial vor prezenta cele mai noi modele de tehnică militară.
Открытие форума Армия-2022 и армейских международных игр - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Rusia
La „Armata-2022” este prezentat prototipul camionului militar fără pilot „Ural”
Fluxul de știri
0