Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a aderat la Convenția privind transporturile internaționale feroviare

© Sputnik / Caraus MihaiCalea ferata Chisinau
Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Abonare
Republica Moldova a aderat la Convenția privind transporturile internaționale feroviare.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Decretul de promulgare și Legea cu privire la modificarea articolului 1 din Legea nr. 150/2020 pentru aderarea Republicii Moldova la Convenția privind transporturile internaționale feroviare au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare.
Aderarea la acest acord internațional permite Republicii Moldova să aplice standarde internaționale în domeniul transportului feroviar: CIV – pentru transportul de călători și CIM – privind transportarea mărfurilor.
Obiectivul primordial al COTIF este de a dezvolta și de a consolida colaborarea în domeniul transportului feroviar prin asigurarea respectării standardelor internaționale. Aderarea Republicii Moldova la această convenție va avea drept rezultat sporirea capacității de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri.
Autoritățile estimează că, în țara noastră, volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30 la sută, ceea ce reprezintă circa 606,3 mii de tone.
În postul vamal Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Politică
Noi reguli la prelungirea dreptului de ședere în Moldova pentru cetățenii străini
Fluxul de știri
0