Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi reguli la prelungirea dreptului de ședere în Moldova pentru cetățenii străini

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaÎn postul vamal Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară
În postul vamal Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost aplicate modificări la regulile de solicitare a prelungirii dreptului de ședere provizorie și de punere în executare a deciziilor de returnare pentru toți cetățenii străini aflați pe teritoriul Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Regulile generale de solicitare a prelungirii dreptului de ședere provizorie și de punere în executare a deciziilor de returnare pentru toți cetățenii străini aflați pe teritoriul Republicii Moldova se modifică începând cu 1 septembrie.
Decizia a fost luată în legătură cu reluarea activității Aeroportului Internațional Chișinău, care acordă posibilitatea întoarcerii străinilor în țările de origine iar starea de urgență pentru libera circulație a acestora, nu mai constituie un impediment.
Prin urmare, solicitantul prelungirii dreptului de ședere provizorie, trebuie să depună la Biroul Migrație și Azil o cerere în acest sens cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea termenului pentru care i s-a aprobat șederea. În același timp, pentru prelungirea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă.
La rândul său, angajatorul, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de ședere provizorie în scop de muncă al străinului, va depune la Birou demersul tipizat privind prelungirea acestuia, însoțit de o copie de pe contractul individual de muncă și de actele prevăzute, cu excepția certificatului de cazier judiciar.
De asemenea, începând cu 1 septembrie 2022, sunt repuse în termen deciziile de returnare de pe teritoriul Republicii Moldova, emise împotriva străinilor care au intrat ilegal pe teritoriul țării sau a căror ședere a devenit ilegală, și care la data instituirii stării de urgență nu au putut fi executate.
Se află în situații de ilegalitate străinii a căror viză sau al căror drept de ședere a fost anulat sau revocat, cărora li s-a refuzat prelungirea dreptului de ședere provizorie, al căror drept de ședere permanentă a încetat, a căror cerere privind recunoașterea statutului de apatrid a fost respinsă, a fost încetată procedura respectivă sau al căror statut de apatrid a fost anulat, precum și foștii solicitanți de azil.
Punct de control - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Societate
Un nou punct de trecere la frontiera moldo-română: Unde va fi deschis
Fluxul de știri
0