Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul cere Guvernului să intervină pentru a compensa pagubele lăsate de ploaie

© Sputnik / Mihai CarausPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Abonare
Pagubele în urma ploii puternice din seara zilei de 9 august s-au ridicat la 12,5 milioane de lei. Astfel, primarul Capitalei anunță că va cere Guvernului să intervină pentru a compensa cheltuielile suportate.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Administrația Chișinăului va cere de la autoritățile centrale pentru a compensa cheltuielile suportate după mai multe instituții de învățământ din municipiul au suferit în urma furtunii de marți seara. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă.
Edilul-șef a mai declarat că va înainta un demers corespunzător în acest sens, după ce pagubele lăsate în urma furtunii s-au ridicat la 12,5 milioane de lei.
„Ce ține de instituții educaționale, ați văzut câteva din ele, grădinița nr. 68, nr. 88, nr. 5, dar și altele. Suntem pe cont propriu și îmi pare rău că achităm salarii autorităților centrale și nimănui nu i-a pasat. Este un sector în care sunt peste 100 000 de locuitori, alt sector cu 100 000. Ca să nu punem Botanica de jos, unde la fel sunt mulți oameni. Chișinăul nu este insula separată. (…) O să transmitem demers oficial pentru compensarea cheltuielilor. 12,5 milioane de lei pentru instituții educaționale”, a declarat Ceban.
În context, primarul a declarat că ieri în teren au fost mobilizate 1 512 de persoane de la toate instituțiile subordonate municipalității. Sunt peste 150 de unități de tehnică de intervenție, iar Primăria planifică până săptămâna viitoare să încheie operațiunea de înlăturare a urmărilor ploii și să treacă la misiuni de salubrizare.
Tot în cadrul ședinței, Ceban a menționat că miercurea viitoare ar urma să se convoace de urgență în ședință Comisia Extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Aleșii locali ar trebui să ia decizie privind suplinirea fondului de rezervă, pentru ca să poată fi alocați bani pentru renovările necesare.
Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Societate
Ceban: Pagubele în urma ploii din seara zilei de marți - circa 17 milioane de lei
Fluxul de știri
0