Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Pagubele în urma ploii din seara zilei de marți - circa 17 milioane de lei

© Sputnik / Victor CiobanuДождь
Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Abonare
Aproximativ 850 de mii de euro constituie pagubele în urma ploii puternice din seara zilei de 9 august.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Pagubele înregistrate în urma ploii puternice din seara zilei de marți sunt estimate la aproximativ 17 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit primarului, acești bani sunt necesari pentru intervenții la reparația mai multor acoperișuri, geamuri sau la curățarea subsolurilor inundate.
Ion Ceban a mai precizat că banii vor fi alocați din bugetul municipal în urma unei decizii ce urmează a fi aprobată de Consiliul Municipal Chișinău.
„Pagubele încă se estimează. Banii sunt necesari pentru intervenții, materiale de construcții, pentru repararea acoperișurilor, geamurilor și curățirea subsolurilor inundate. Pe parcursul zilei de ieri au fost mobilizați peste 1 200 de angajați, în special în sectoarele Ciocana și Râșcani. În următoarele 2 - 3 zile ne vom mobiliza în cele mai afectate zone, prioritar pe străzile magistrale, vom asigura accesul în instituțiile sociale și curțile blocurilor”, a declarat Ion Ceban.
Totodată, urmează discuții cu Asociația constructorilor și cu companiile specializate în comercializarea materialelor de construcții pentru a iniția lucrările de reparații. În acest scop au fost contractați 12 agenți economici, care au oferit municipalității tehnică suplimentară.
Este vorba de autospecialele utilizate pentru defrișarea copacilor, utilajele implicate la efectuarea lucrărilor în curțile blocurilor de locuit.
„În total, 585 de copaci au fost doborâți, 122 dintre aceștia au fost evacuați. Totodată, 56 de piloni au căzut din cauza vântului puternic. Rugăm cetățenii, în special cei din sectoarele Ciocana și Râșcani, să evacueze automobilele din zonele afectate, astfel încât tehnica să poată interveni și să evităm riscurile de avariere”, a mai spus Ion Ceban.
Ieri, Comisia Fondului de Rezervă a municipiului Chișinău a decis alocarea a 2,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei din seara zilei de 9 august.
Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Societate
Pagubele furtunii puternice din 9 august în Chișinău: Un om a murit
Fluxul de știri
0