Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Stoltenberg jignește Serbia

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Abonare
Pentru că nu poate fi suspectat de necunoaștere, poate fi suspectat de aroganță și jignire. Secretarul general al NATO a vorbit despre faptul că alianța atlantică ar fi ”un vechi partener apropiat al Serbiei”.
BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Stoltenberg a declarat pentru cotidianul muntenegrean Vijesti, preluat de Flux24, că există ”un vechi parteneriat” între NATO și Serbia, pe baza căruia dorește să construiască relațiile de viitor.
„Dialogul nostru politic se manifestă în diferite feluri. Acesta include contactele mele cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi cu alţi lideri politici şi interacţiunile regulate pe care le au asistentul meu adjunct pentru afaceri politice şi politica de securitate şi şeful biroului de legătură al NATO de la Belgrad cu colegi sârbi. Include de asemenea relaţii bine stabilite între comandantul KFOR şi şeful Statului Major general sârb”, a declarat Stoltenberg.
Președintele Vucic a declarat recvent că sârbii nu vor uita bombardamentele NATO. Acum 23 de ani, în cadrul unei operațiuni ofensive, Serbia și Muntenegru (pe atunci în Iugoslavia) au fost bombardate de către forțele aeriene NATO.
De asemenea, în fosta Iugoslavie a mai fost operațiunea Deliberate Force, în regiunea Bosnia- Herțegovina, tot sub egidă NATO, în septembrie 1995.
Fluxul de știri
0