Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou punct de trecere la frontiera moldo-română: Unde va fi deschis

Punct de control - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Abonare
La frontiera Republicii Moldova cu România ar putea fi înființat un nou punct de trecere.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Un punct de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și România deschis traficului internațional rutier Leova–Bumbăta urmează a fi înființat. Miniștrii au aprobat în acest sens proiectul de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României.
În conformitate cu prevederile Acordului, deschiderea punctului de trecere Leova - Bumbăta se va efectua după crearea infrastructurii corespunzătoare, precum și asigurarea cu personal necesar, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.
La moment, infrastructură în punctul de trecere nominalizat nu există și, respectiv, nu se poate desfășura controlul de frontieră și vamal în volum deplin de către autoritățile moldovenești.
Prin deschiderea acestui punct de trecere se vrea crearea condițiilor favorabile pentru fluidizarea traficului de persoane și mărfuri și gestionarea fluxului de mărfuri și alte bunuri pe segmentul frontierei moldo-române prin dezvoltarea rețelei căilor pentru traficul transfrontalier a mijloacelor de transport.
Totodată, între localitățile Leova din Republica Moldova și Bumbăta din România urmează a fi construit un pod flotant din pontoane pentru traversarea râului Prut.
Traficul prin acest punct de trecere va fi permis autovehiculelor cu greutatea maximă de 40 tone/ansamblu și de 7 tone/osie. Totodată, în caz de necesitate, Părțile vor putea să convină restricționarea transportului și anumitor mărfuri prin acest punct de trecere.
Numărul victimelor (răniți și morți) exploziilor de pe aeroportul din Novofedorovka a crescut până la 13 - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Rusia
Numărul victimelor exploziilor din Novofedorovka a ajuns la 13
Fluxul de știri
0