Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție, despre incidentul cu implicarea mamei lui Igor Dodon

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție la incidentul produs cu implicarea mamei fostului președinte al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Procuratura Anticorupție își manifestă dezacordul cu producerea incidentului cu implicarea mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, produs 10 august 2022.
Mai exact, mama fostului șef de stat, Galina Dodon a fost citată de către procurori pentru a i se comunica raportul de expertiză judiciară, în condițiile prevăzute de Codul de procedură penală, iar la intrarea și chiar în incinta instituției a fost huiduită de mai mulți activiști.
În context, Procuratura Anticorupție informează că nu are competențe și posibilitate de a gestiona incidente de genul celor de ieri, având în vedere faptul că, Procuratura Anticorupție nu dispune de spații proprii, accesul și ieșirea din sediul instituției fiind reglementat de autoritatea care gestionează încăperea, reguli care nu prevăd modalități reale de a asigura confidențialitatea identității persoanelor citate la Procuratura Anticorupție.
Totodată, PA susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament. Or, una din prioritățile în activitatea instituției ține de respectarea drepturilor și libertăților persoanei, precum și a demnității umane tuturor celor implicați în procesul penal.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Analize și opinii
Fără precedent în Moldova – ce i-au făcut guvernanții mamei fostului președinte
Fluxul de știri
0