Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: prăbușirea rublei după „scăderea consumului producției de petrol”

© Sputnik / Alexey SuhorukovМонета номиналом один рубль на банкноте один доллар США
Монета номиналом один рубль на банкноте один доллар США - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Abonare
Expertul Dmitrii Babin a prezis prăbușirea rublei în cazul scăderii cererii resursele energetice
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Rubla continuă un curs ascendent în balanță comercială, care este susținut de veniturile importante pe care companiile le obțin din export. Doar că lucrurile por lua o altă întorsătură în cazul unei recesiuni grave, care va reduce cererea de resurse energetice, a declarat pentru agenția Prime Dmitri Babin, expert pe bursă la BCS World of Investments.
El a amintit că rubla este susținută de faptul că oferta la alte valute pe piața rusească este mai mare decât cererea.
„În plus, Banca Centrală a notat în raportul său trimestrial că scenariul său de bază presupune reluarea achizițiilor de valută conform noii reguli bugetare abia din 2023”, argumentează el.
În același timp, materiile prime scumpe, în primul rând petrolul și gazele, sunt poate singura protecție pentru moneda rusă de riscurile sancțiunilor și tensiunilor geopolitice în creștere.
Drept urmare, rubla ar putea slăbi dacă cotațiile petrolului continuă să scadă.
În cazul unor semne de recesiune în țările consumatoare de materii prime, cererea pentru aceasta va scădea. Prețurile vor scădea și ele, ceea ce ar putea face ca dolarul să revină la nivelurile de 80 de ruble și mai sus, prezice Babin.
Rubla Federației Rusei și dolarul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2022
Analize și opinii
Bloomberg - despre raportul rublă – dolar
Fluxul de știri
0