Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pagubele furtunii puternice din 9 august în Chișinău: Un om a murit

© SputnikFurtună în Chișinău
Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Abonare
Serviciile municipale ale Primăriei Chișinău intervin în continuare pentru lichidarea consecințelor furtunii și ploii din seara zilei de 9 august.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Copaci smulși, crengi rupte, cabluri doborâte și acoperișuri deteriorate. Totodată, o persoană a murit. Așa arată o parte din orașul Chișinău după furtuna din seara zilei de 9 august.
Serviciile municipale ale Primăriei Chișinău intervin în continuare pentru lichidarea consecințelor. Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, noaptea s-a muncit pentru deblocarea drumurilor și înlăturarea celor mai iminente pericole, iar pe parcursul zilei de astăzi, toate preturile vor fi mobilizate în sectoarele Ciocana și Râșcani, cele mai afectate de intemperii, pentru lichidarea tuturor consecințelor.

„Se va lucra în continuare pentru a înlătura consecințele furtunii de ieri, care în mare parte a afectat sectorul Rîșcani și Ciocana. Persoanele care au avut de suferit au fost ajutate și transportate la spital, a fost înregistrat și un deces, din păcate”, a anunțat Ceban.

În cadrul ședinței serviciilor municipale, primarul a anunțat că în sectorul Rîșcani va fi deconectat integral iluminatul stradal pe parcursul zilei de astăzi și mâine.
„Reiterez, în sectorul Rîșcani și o parte din sectorul Ciocana, astăzi și mâine, va fi deconectat iluminatul stradal și în o mare parte a curților de bloc”, a precizat Ceban.
Primarul a mai anunțat că la miezul zilei va fi convocată Comisia municipală pentru Situații Excepționale. La fel, va fi convocată conducerea Fondului de Rezervă municipal, iar pentru prima etapă vor fi alocate 2,5 milioane de lei pentru pagubele existente și cele care urmează a fi evaluate.
Până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor referitor la urmările ploilor. Cele mai multe solicitări au fost despre arborii doborâți - 88 de cazuri. De asemenea, au fost cazuri de inundări ale străzilor, cabluri rupte, avarierea acoperișurilor, blocarea canalizării pluviale din cauza cantității mari de precipitații etc.
Ca urmare a intemperiilor de ieri, în Chișinău a fost înregistrată cel puțin o victimă. Este vorba de un bărbat de 39 de ani care a călcat pe un fir electric rupt. Acesta a murit ca urmare a șocului electric. Totodată, există și alte victime care au avut nevoie de spitalizare.
Primarul Ion Ceban a dat indicații tuturor regiilor ca în timp de trei zile, în sectoarele afectate de intemperii să fie curat. La fel, Ceban a solicitat cetățenilor înțelegere și maximă prudență.
Pentru anunțarea situațiilor problematice cauzate de ploi, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul central municipal la numerele de telefon 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.
angajat al băncii - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Economie
Ultima oră: Inflația în Republica Moldova va ajunge până la aproape 35%
Fluxul de știri
0