Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rubla puternică atrage mai mulţi lucrători străini în Rusia

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un număr record de persoane din străinătate a venit pentru a căuta de lucru în Rusia, în al doilea trimestru din 2022, potrivit unei firme de analiză.
BUCUREŞTI, 10 aug – Sputnik, Doina Crainic. Peste 3,12 milioane de persoane au intrat în Rusia în al doilea trimestru din 2022 pentru a lucra, a relatat luni agenţia de presă TASS, citând date făcute publice de rețeaua de audit și consultanță FinExpertiza.
„În al doilea trimestru al anului 2022, 4,16 milioane de străini au fost înregistraţi ... în timp ce 3,12 milioane de persoane (75%) au menţionat munca drept scop al sosirii. Aceasta este o valoare trimestrială record pentru întreaga perioadă a statisticilor disponibile din 2017”, a declarat firma de analiză FinExpertiza în raportul său, consultat de TASS.
Numărul sosirilor de persoane care au venit pentru muncă este cu o treime mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când 2,34 milioane de străini au venit să lucreze în Rusia.
Potrivit șefului Finexpertiza, Elena Trubnikova, primul trimestru al anului a fost marcat de ieșiri ale migranților lucrători din cauza scăderii accentuate a rublei pe fondul presiunii sancțiunilor legate de conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, odată ce rubla și-a revenit şi s-a întărit la începutul lunii aprilie datorită modificării politicii monetare a Rusiei și a contrasancțiunilor, numărul de sosiri a crescut, relatează RT. Potrivit analistului, în timp ce unii migranți se aflau în Rusia dinainte, multe persoane noi au fost înregistrate în ultimele trei luni.
„Acest lucru se datorează în primul rând rublei neașteptat de puternice, care a făcut ca piața muncii din Rusia să devină mai atractivă pentru străini, deoarece câștigurile lor în monedă străină au crescut”, a declarat Trubnikova.
Pe lângă consolidarea rublei, analiștii au spus că un alt factor a fost creșterea industriei construcțiilor, care a atras mulți noi migranţi, deoarece în acest sector este angajat în mod tradițional un număr mare de străini.
Potrivit datelor Finexpertiza, aproximativ jumătate din numărul total de lucrători migranți (1,54 milioane de oameni) au fost din Uzbekistan, aproximativ 52.000 au provenit din Tadjikistan și un număr tot mai mare de muncitori au ajuns din Kirgazistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, China, Ucraina și Moldova. Datele mai arată că, în afară de fostele republici sovietice, mulți lucrători au venit din UE, SUA, China, India și Emiratele Arabe Unite.
Colaborator Rosselhoznadzor - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Rusia
Rusia va restricționa temporar importul de produse vegetale din Moldova
Fluxul de știri
0