Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia cade în teorii ale conspirației: Există un plan germano-rus de a domina Europa

© KaczynskidoRosjanJaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Abonare
Cresc tensiunile între puterea politică de la Varșovia și Comisia Europeană, iar liderii polonezi consideră necesară ”regândirea” radical a relațiilor Poloniei cu UE. De asemenea, rusofobia și germanofobia par să își fi dat mâna la Varșovia.
BUCUREȘTI, 10 aug -Sputnik. Într-un interviu acordat unui săptămânal conservator polonez, preluat de Flux24, liderul Partidului Lege și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a spus că alegerile parlamentare vor fi un moment de cotitură și pentru relația dintre Polonia și UE.
O nouă victorie în alegeri a PiS, consideră Kaczynski, ar trebui să ducă la ”regândirea” relațiilor cu UE. De asemenea, el a spus că Varșovia este gata să blocheze prin veto initiative ale UE, dacă Bruxellesul va continua să blocheze fondurile alocate Poloniei.
”A existat un acord, respectat de noi, dar încălcat de cealaltă parte (…) Dacă Comisia Europeană nu-şi îndeplineşte obligaţiile faţă de Polonia, atunci noi nu mai avem niciun motiv să ne îndeplinim obligaţiile faţă de UE”, a remarcat Jaroslaw Kaczynski în acel interviu.
Встреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и А. Бербок - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Internațional
Înarmarea Ucrainei a provocat un nou conflict între Germania și Polonia
El a susţinut de asemenea că există ”un plan germano-rus de a domina Europa” şi că opoziţia poloneză, condusă de Donald Tusk lucrează ”la ordine externe” pentru ”a înrobi Polonia”, acuzându-l pe liderul opoziţiei că ”brutalizează viaţa publică” prin atacurile la adresa formaţiunii PiS.
”Am arătat maximum de bunăvoinţă” faţă de UE, ”dar concesiile nu ajută”, aşadar ”a sosit timpul să tragem concluziile”, a constatat Jaroslaw Kaczynski.
”Comisia (Europeană) încearcă să ne pună cu spatele la zid (…) Prin urmare, nu avem altă opţiune decât să ne scoatem toate armele din arsenal şi să răspundem ochi pentru ochi”, inclusiv blocând prin veto politici ale UE, a ameninţat el.
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Internațional
Polonia vrea 800 de miliarde de euro de la Gemania ca „despăgubiri de război”
Fluxul de știri
0